Akce

Konference BIM Day 2023 bude v polovině října. Jak se informační modelování staveb osvědčuje v praxi?

bim-day-2023-pozvanka-f

BIM Day 2023 je konference, kterou Odborná rada pro BIM – buildingSMART Česká republika pořádá již podvanácté. Letos to ale poprvé bude ve spolupráci s Českou agenturou pro standardizaci a Svazem podnikatelů ve stavebnictví. Ukazuje se, že cesta ke spolupráci veřejného a soukromého sektoru při tvorbě standardů a metodik je otevřená.

Akce se uskuteční ve dnech 18. a 19. října 2023 v pražském hotelu Clarion Congress hotel.

BIM Day 2023 nese podtitul: „Jak se informační modelování staveb osvědčuje v praxi?“ Stejně jako v případě minulých ročníků bude tedy i letos program konference zaměřen zejména na ověřené zkušenosti z praxe a sdílení poznatků.

Odborná rada pro BIM (czBIM) stála u počátků metody BIM v Česku už v roce 2011 a významně se podílela na přípravě vládního dokumentu „Koncepce zavádění metody BIM do veřejné správy“. A právě Česká agentura pro standardizaci, která je letošním partnerem konference, je odborným partnerem Ministerstva průmyslu a obchodu při zavádění koncepčního materiálu do praxe. Svaz podnikatelů ve stavebnictví pak přináší především zkušenosti z reálné praxe, jehož členy jsou, mimo projekční kanceláře, stavební firmy, tedy zhotovitelé stavebních zakázek, ať již soukromých, tak veřejných.

bim-day-2023-pozvanka-fotografie

banner-geoslam-300x250
banner-pobidka