Akce

Druhý summit Koncepce BIM: Bude představen připravovaný zákon o BIM. Zahraniční hosté z EU

summit-bim-2020-Souhail-Soubra-f

V listopadu se v Praze uskuteční druhé setkání, na němž se setkají zástupci vlád a státní správy řady evropských zemí i Česka.

Na Summitu Koncepce BIM budou mít účastníci příležitost ke srovnání evropských a českých zkušeností se zaváděním metody BIM do stavební praxe.

Vedle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka a vládního zmocněnce pro digitalizaci Vladimíra Dzurilly vystoupí také zahraniční hosté.

Milena Feustel, zástupkyně předsedy EU BIM Task Group, Adam Matthews, vedoucí mezinárodního centra Digital Built Britain nebo Michal Mejstřík, ředitel a předseda představenstva EEIP.

Na akci vystoupí také Zdeněk Zajíček z ICT Unie a místopředseda Hospodářské komory ČR – představí zde „zákon o BIM“, zákon o digitálním a informačním modelování (pravděpodobný název: zákon o informačních modelech staveb a digitálním modelování).

Summit Koncepce BIM seznámí s českými vládními aktivitami podporujícími digitalizaci stavebnictví, které od loňska pokročily ve své realizaci, bude možnost získat souhrnný přehled o již konkrétních výstupech a jejich postupné aplikace do pilotních projektů.

Česká agentura pro standardizaci, která je za projekt Koncepce BIM 2022 zodpovědná, ukáže konkrétní specifikaci povinného využívání metody BIM u všech veřejných zakázek, přesahujících 150 milionů korun, včetně jejího vlivu na dodavatele.

Registrace k účasti na Summit Koncepce BIM, aktuality a informace o přednášejících jsou dostupné na www.SummitKoncepceBIM.cz

banner-geoslam-300x250
banner-pobidka