Akce Komunita Školy

Nultý ročník BIM Akademie, ve které si studenti střední školy vyzkouší práci s laserovým skenerem a modelování pro BIM

bim-akademie-2021

Odborná rada pro BIM ve spolupráci s BIM News pořádá nultý ročník BIM Akademie. Původně se akce měla uskutečnit již loni v květnu, ale omezení spojená s pandemií covid-19 tehdy neumožnila BIM Akademii uspořádat.

Během letošní čtrnáctidenní soustředěné praxe si studenti třetího ročníku pražské střední průmyslové školy stavební Josefa Gočára vyzkouší týmovou spolupráci na projektu pasportu objektu školy s důrazem na jeho zpracování metodou BIM.

Práce na informačním modelu budovy bude doplněna o praktické ukázky, jak efektivně modelovat metodou BIM. Neméně důležitá bude také kontrola kvality odvedené práce, která se uskuteční „na živo“ formou prezentace, aby se všichni účastníci případně mohli poučit z chyb v modelu.

Vlastnímu 3D/BIM modelování budou předcházet ukázky zaměření objektu pomocí různých geodetických metod, od těch standardních až po ty nejnovější jako je 3D laserové skenování či použití bezpilotních leteckých prostředků (UAV, dron).

Výsledkem zpracování 3D/BIM pasportu bude informační model budovy, který nalezne uplatnění pro správu budovy. Studenti se proto seznámí i s nástroji a možnostmi využití dat pro správu majetku (facility management).

Více o BIM akademii

banner-geoslam-300x250
banner-pobidka