Arkance Systems Software

Nadstavby pro Autodesk Revit a Autodesk Civil 3D od Arkance Systems

arkance-systems-nadstavy-autodesk-revit-autodesk-civil-3d

Společnost Arkance Systems (CAD Studio) uvedla několik nových aplikací a nových verzí stávajících aplikací – nadstaveb pro BIM produkty Autodesk Revit a Autodesk Civil 3D. Tyto add-on aplikace rozšiřují stávající funkčnost produktů Autodesk doplněním nových nástrojů pro automatizaci a urychlení typických postupů používaných především českými a slovenskými projektanty. Projektanti a architekti si tak mohou snadno zvýšit produktivitu každodenních operací a přípravy projektů, přímo ve známém prostředí Revitu nebo Civilu 3D. Všechny uvedené aplikace byly představeny i na nedávné konferenci Autodesk LIVE 2022.

Holixa Revit Tools V3.1 (2022)

Revit Tools jsou tradičním bonus doplňkem pro zákazníky CAD Studia potažmo Arkance Systems. Právě z podnětů zákazníků se postupně rozrostly do více než 50 nástrojů a funkcí pro projektování v Revitu, včetně TZB funkcí. Sortiment doplňujících nástrojů sahá od univerzálních funkcí výkazů, popisů, tabulek, výběru objektů, sledování času nebo příkazového řádku, přes podepisování obsahu BIM rodin a projektů, až po specializované funkce práce s modelem terénu, podlahami nebo prostupy. Zákazníci získávají tuto nadstavbu zdarma.

Nová verze Revit Tools 3.1 přináší kromě podpory nového Revitu 2022 i funkce sledování aktualizací externích referencí, izolace potrubí nebo práce s ID elementu. Novinky shrnuje blog NaZdi.

Více na stránce Revit Tools

Civil Tools V2.0.26 (2022)

Podobně jsou Civil Tools tradiční bonus nadstavbou pro uživatele Autodesk Civil 3D. Nová verze doplňkových nástrojů pro projektanty inženýrských a dopravních staveb přináší podporu verze 2022, nový licenční mechanismus Holixa nebo rozšíření funkce Křížení o export do XLS.

Více na stránce Civil Tools

Holixa BIM Feeder

BIM Feeder je nová nadstavbová aplikace umožňující hromadně doplnit do Civil 3D výkresu popisná data – do vlastností definovaných datovým standardem SFDI pro silniční, železniční a vodohospodářské stavby. Výsledkem použití aplikace je předem vymodelovaný 3D výkres obsahující tělesa, povrchy, 3D křivky apod. obohacené o popisné informace, který je následně po kontrole možné exportovat do mezinárodního a otevřeného BIM formátu – IFC. Vstupním zdrojem pro definici datové struktury je univerzální soubor XLS.

Více na stránce BIM Feeder

Datový standard + BIM Feeder

Potrubák

Nadstavbová aplikace umožňující v aplikaci Autodesk Civil 3D ze situačního prostorového modelu kanalizační sítě vygenerovat podélné profily odpovídající českým případně slovenským standardům. Hlavním benefitem je dynamické propojení situačního návrhu s podélnými profily včetně hydraulických výpočtů a různých typů výpisů prvků sítě. Výsledný prostorový model lze doplnit popisnými informacemi dle datového standardu a vyexportovat do často požadovaného IFC formátu.

Více na stránce Potrubák

Globální nastavení – Terén

Výpis prvků

Nová nadstavbová aplikace pro Autodesk Revit umožňující automaticky generovat tabulkové výpisy oken a dveří, včetně popisu a pohledových schémat, tak jak jsme zvyklí v našich končinách.
Výstupy jsou generované do projektu na výkresy ve formátu A4 a jsou samozřejmě dynamicky propojené s modelem.

Více na stránce Výpis prvků

Výsledný výpis oken

Výsledný výpis oken

Kde nadstavby pro Revit a Civil 3D stáhnout

Všechny uvedené aplikace jsou k ihned dispozici ke stažení ve formě Trial verze (viz Download) a lze je zakoupit na CAD eShopu Arkance Systems.

banner-geoslam-300x250
banner-pobidka